Новини

Мастилата на Epson отговарят на изискванията за употреба в хранително-вкусовата промишленост

От Epson потвърждават, че мастилата, използвани за печат от пресите за етикети SurePress и принтерите за печат на цветни етикети от серията ColorWorks, отговарят на европейския регламент (EC) No. 1935/2004, на регламента за добрата производствена практика (GMP) (EC) No. 2006, на регламента за прилагане на пластмаси (ЕС) 10/2011 и са включени в швейцарската наредба (RS 817.023.21), като материали отговарящи на изискванията за употреба в хранително вкусовата промишленост.

„Принтерите от сериите SurePress и ColorWorks се използват в световен мащаб, както от преработватели така и крайни клиенти в хранително-вкусовата промишленост”, отбеляза Виктор Гомес, който е директор на сегмента – индустриален печат на етикети в Epson America. „Клиентите ни могат спокойно и уверено да произвеждат етикети, тъй като знаят че използваните от тях принтери са в съответствие с изискванията за употреба в хранително-вкусовата промишленост. Покриването на изискванията е важен етап, който допълнително демонстрира лидерството на Epson в дигиталното производство на етикети и опаковки за храни и напитки.”

Уникални сред производителите на дигитални мастиленоструйни принтери, Epson произвеждат собствено мастило. Epson инвестира директно в системи и хигиенни процеси за производство на мастило за своите машини от сериите SurePress и ColorWorks.

Съоръженията на Epson отговарят на международно признатите норми за добри производствени практики (GMP) (EC) No. 2023/2006 на ЕС и съответните USCGM за храни и лекарства (FDA). В допълнение, мастилата на Epson SurePress и ColorWorks са произведени с управление на хранителната хигиена, като се прилага оценка на риска от критични контролни точки (HACCP) на всеки етап от производството. Мастилата на Epson също отговарят на швейцарската Наредба за материалите и артикулите в контакт с храни (RS817.023.21) и техните съставки са регистрирани или представени в Швейцарските положителни списъци A и B, публикувани от Федералната служба за безопасност на храните и Ветеринарна служба (FSVO), одобрени за етикетиране и печат на опаковки.

Epson е член на EuPIA – насоки за печатарските мастила, прилагани към опаковъчните материали и изделия за хранителни продукти, съгласно GMP (EC) No. 2023/2006 съгласно европейския рамков регламент (EC) No. 1935/2004.

В съответствие с европейската нормативна уредба (EC) No. 1935/2004, мастилата Epson SurePress и ColorWorks не са предназначени за директни приложения за контакт с храни. Когато се използват мастила SurePress и ColorWorks на Epson, се препоръчва страната на хранителните етикети, които не са в контакт с храни, да се отделят от алуминий, стъкло, пластмаса или други материали, които действат като функционална бариера, както е определено от местните разпоредби, предотвратявайки миграцията на компонентите на мастилото към храната.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *